• Bizi Arayın: 0212 222 70 35   0533 746 30 10
Sosyal Medya

Carrier 48/50 UCV/UPV Çatı Tipi Klima (25 – 90 kW)

Geleceğin teknolojisini bugünden sunan 48/50 UCV/UPV, yeni jenerasyon çatı tipi klima cihazları, tamamı yeniden tasarlanmış ve tüm modeller ile 2021 yılında Avrupa’da yürürlüğe girecek Ekotasarım (EU 2016/2281) gerekliliklerinin üzerinde verimliğe sahip olacaktır. Ekotasarım regülasyonuna göre sezonsal verimlilik, 2018 ve 2021 yılları için sırasıyla soğutmada (SEER) 3,00 ve 3,53 ısıtmada (SCOP) 2,95 ve 3,20 değerlerinin üzerinde olması gerekmektedir. 48/50 UCV/UPV Carrier çatı tipi klimalar, sezonsal verimlilikte 2021 standartlarını yakalarken; aynı zamanda tüm modellerde tam yükte de EN 14511-2018 standardına göre A sınıfıdır. (EER, COP)

Özellikler

2 bağımsız soğutucu akışkan devresinde toplam 4 sabit hızlı kompresör veya opsiyonel olarak invertörlü kompresör ile parsiyel yüklerde kapasite ihtiyacına göre cihazların çektiği güç azaltılarak enerji tasarrufuna olanak sağlamaktadır. Ayrıca üfleme havası ve dönüş havası tarafında standart olarak kullanılan EC plug fanları ile hem verim hem de servis kolaylığı sağlanmaktadır. EC plug fanları sayesinde bina basınç kontrolü opsiyonu ile bina içi basınçlandırma kontrolü yapılabilmektedir.

Yeni jenerasyon cihazların en büyük kazanımlarından biri de sahada her türlü kanal bağlantı yönü ihtiyacına cevap verebilecek olmasıdır. Hem üfleme hem de dönüş havası tarafında tüm opsiyonlar seçili olsa bile alt, üst veya yandan kanal bağlantısına olanak sağlanabilmektedir.

Havanın şartlandırıldığı iç ünite tarafında hem ısıl performans hem de hava sızdırmazlığı açısından 30 mm çift cidarlı camyünü izolasyonlu paneller standart olarak kullanılmaktadır.

Isıtma ihtiyacı, ısı pompası cihazlarındaki DX bataryalı ısıtmaya alternatif olarak tümü cihazın içine entegre edilmiş çok kademeli elektrikli ısıtıcı, oransal kontrollü sıcak su bataryası veya yoğuşmalı yüksek verimli oransal kontrollü düşük NOx emisyonlu doğal gazlı ısıtıcılar ile de sağlanabilmektedir.

Isı geri kazanım için ise ister tamburlu ister termodinamik ısı geri kazanım opsiyonları seçilebilmektedir. Termodinamik ısı geri kazanımı opsiyonu ilave yer kaplamadan cihazın içinde bağımsız bir tersinir soğutma devresi içermekte böylece özellikle yaz/kış mevsimlerinin ılıman geçtiği iklimlerde sürekli olarak dönüş havasından ısı geri kazanımına imkan sağlamaktadır. Tamburlu tip ısı geri kazanımı ise sahada ilave bir modül ile cihaza kolayca monte edilebilmekte ve yaz/kış mevsimlerinin daha sert geçtiği iklimlerde yüksek kapasiteli ve verimli ısı geri kazanımına imkan vermektedir. Tamburlar hem % 50 ve % 100 taze hava için küçük ve büyük modül olarak seçilebildiği için ekonomiktir. Ayrıca hem entalpik ve soğurmalı tip seçilebilmekte böylece dış havanın nem oranına göre duyulur ve gizli ısısından faydalanabilmesine olanak sağlayarak toplam geri kazanılacak enerji miktarı arttırılabilmektedir.

48/50 UCV/UPV çatı tipi klima cihazları diğer Carrier soğutma gruplarında olduğu gibi standart olarak Touch Pilot dokunmatik renkli ekran kullanıcı arayüzü ile birlikte tedarik edilmektedir. Bu arayüz ile kullanıcı, cihazın tüm parametrelerine kolayca erişebilmekte ayrıca cihaza bağlı bir ethernet kablosu ile dünyanın her yerinde internet üzerinden cihazı kontrol edebilmektedir.