• Bizi Arayın: 0212 222 70 35   0533 746 30 10
Sosyal Medya

Alarko Kombi Boyler ve Isıl Denge Tankı

Kombi boyler; hem kazan veya ısı pompası gibi ısıtma kaynağından gelen sıcak suyun depolanmasını, hem de duşlar ve musluklara gidecek sıcak suyun elde edilmesini tek bir cihaz içinde gerçekleştirir. Serpantinli Kombi Boyler, Kombi boylerin, içinde serpantin de olan tipidir. Kombi boylere güneş enerjisinin de katkıda bulunmasını sağlar. Isıl Denge Tankı; Yüksek seviyede ısı yalıtımı yapılmış, basınca dayanıklı su deposudur. Tank üzerinde bulunan çok sayıdaki giriş çıkış, kullanıcıya tesisatını projelendirirken ve montaj sırasında kolaylık sağlar.

Özellikler

Kombi Boyler

Dış ve iç tankta toplanan sular birbirine karışmazken ısıları birbirine aktarılır. Böylece ısı enerjisi açısından birbirlerini yedeklemiş de olurlar.

 

Serpantinli Kombi Boyler

Bağlantı serpantine yapılır. Böylece güneş enerjisi sisteminde dolaşan ve özel katkı maddeleri içeren suyla, diğer ısıtma kaynaklarının suları birbirine karıştırılmamış olur.

 

Isıl Denge Tankı

Katı yakıtlı kazan veya ısı pompası, ısıtma tesisatından gelecek ani ısı taleplerine hemen cevap veremez. Isıl denge tankında depolanmış sıcak su ile bu ihtiyaç giderilir.

Birden fazla ısı kaynağının tesisatı besleyeceği durumlarda, sıcak suların tek bir hacimde toplanmasını ve buradan dağıtılmasını sağlar.

Yoğuşmalı sistemlerde verim, dönüş suyu sıcaklığı azaldıkça artar. Dönüş suyunun, ısıl denge tankı içinde oluşan sıcaklık katmanlarının en soğuk olan bölümünden alınmasıyla bu sağlanmış olur.