• Bizi Arayın: 0212 222 70 35   0533 746 30 10
Sosyal Medya



VLE

image
İşin Tanımı

2015 Yılında yapılan çalışma ile; Bayraktarlar Holding Bünyesinde Bulunan VLE Elektronik Otomotiv San. Ve Tic. A.Ş firmasında 4.000 m² üretim tesisinin sıcaklık-nem kontrolü ve pozitif basınçlandırma sistemi tamamlanmıştır. 

Sıcaklık ve nem kontrolünün sağlanması amacıyla 10 adet 72 kW soğutma kapasitesine sahip RC Marka hassas kontrollü cihazlar kullanılmıştır. Klimatize edilmiş havanın homojen yayılması ve hava hareketlerinin minimum olması amacıyla tekstil kanal uygulaması yapılmış. Üretim alanında ±1 °C sıcaklık ve ±%5 Rh nem hassasiyeti sağlanmıştır. 

Üretim mahalinde proses gereği istenen + 5 Pa Pozitif basınç ın sağlanabilmesi amacı için mevcut Primer klima santrallerine ilave olarak, 35.500 m³/h hava debisine sahip %100 taze hava santrali kullanılmış toplam Pozitif basınç amaçlı Üretim mahaline sevk edilen hava debisi 43.000 m3/h e ulaşmıştır. Klima santrallerinde sıcaklık ve nem değerleri hazırlanan dış hava yüksek toz tutma özelliğine sahip filitrelerden geçirildikten sonra üretim mahallini şişirmek için sevk edilmektedir. Klima santrallerinin ihtiyacı olan soğuk su mevcut 2 adet soğutma grubu ile; sıcak su mevcut kazan ile temin edilmiştir. 

Dış Havanın iç ortam sabit nem ve sıcaklığını olumsuz etkilememesi amacı ile klima santrallerinde Dış Havanın Isıtılması + Soğutulması + Nem Alma İşlemi + Nem verme işlemi birlikte yapılmıştır.

Mevcut soğutma ve ısıtma sisteminin daha efektif olarak kullanılması amacıyla mevcut kazan-pompa dairesi demonte edilerek Çatıda yeni bir kazan-pompa dairesi oluşturulmuş. Klima santrallerine bu merkezden soğuk-sıcak su sağlanmıştır.   

Proses ile ilgili olarak SMT cihazları için istenen sıcaklık ve basınçta şartlandırılmış soğutma suyu sağlanması amacıyla soğutma grubu ve tesisatı işleri de tamamlanmıştır. 

Prosesteki cihazlarda egzost havalandırması hassas kontrollü olarak Her SMT makinasının ihtiyacı kadar ölçülerek yapılmıştır. 

HVAC uygulamaları yanında, jeneratör, UPS, kompresör, idari ofis VRF klima sistemleri BYS’ne entegre edilerek takip edilmektedir.

İdari ofislerin klimatizasyonu için TOSHİBA VRF klima sistemi uygulanmıştır. Ayrıca üretim alanında oluşturulan toplantı odaları havalandırma işleri tamamlanmıştır. 

1.500 m² depo katı ve 1500 m² yeni Çadır deponun sprinkler tesisatı yapımı ve yangın pompa gruplarının revizyonu tamamlanmıştır.

2016 Yılında yapılan çalışma ile  3400 m2alanlı  Üretim bodrum depo katı ve  sulu yangın söndürme sistemi yapılmıştır.  

 

Teşekkür Mektubu

İş Bitirme Belgesi