• Bizi Arayın: 0212 222 70 35   0533 746 30 10
Sosyal Medya



Sezer Tekstil

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
İşin Tanımı

Sezer Tekstil fabrika ve idari bina toplam 8000 m2 kapalı alana sahip, 2 ad. bodrum kat (İmalat ) + zemin kat (İmalat ve Fabrika satış mağazası )  + asma kat (İmalat) + 1.ve 2. Kat ( İmalat )  + 3. ve 4. Kat ( Ofis ) katları ve 5. Kat ( Mutfak ve yemekhane ) olmak üzere toplam 9 kat da komple mekanik tesisat işleri aşağıdaki esaslar doğrultusunda tamamlanmıştır.

 

1-  ISITMA SOĞUTMA SİSTEMİ;

Binanın ısıtma ve soğutma sistemi 2 ayrı sistem olarak çözülmüştür.

3. ve 4. İdari katlar ve Çatı katı yaz kliması sistemi Mitsubishi Heavy VRF sistem ile çözülmüştür.

Bu amaç ile toplam da 3 kat da 43 ad. Muhtelif kapasitelerde 4 yöne üflemeli kaset tipi ve kanal tipi iç üniteler kullanıldı. VRF sistem dış üniteler bina çatısında yerleştirilmiş olup 2 ad. 34 HP ( 96 kw ) ve 1 ad. 24 HP  ( 67 kw ) olmak üzere toplam 3 ad. sistem kurulmuştur.

Bu katların ısıtılması klasik radyatör sistemi ile sağlanmış her radyatöre e termostatik vana takılarak ısının kontrol edilmesi sağlanmıştır. Radyatör boru sistemi her katdaki 2 kollektör vasıtası ile döşeme altından kılıflı borular ile sağlanmıştır.

Zemin – Asma – 1. Kat ve 2. İmalat Katlarının yaz ve kış iklimlendirme sistemi toplam 56 ad. 4 yöne üflemeli kaset tipi Alarko Fan Coil ünit ler ile sağlanmıştır.

Sistemin soğutma suyu,  bina dışı zemin kat da monte edilen 500 kw soğutma kapasitesi ne sahip Fransa Menşei li Carrier marka 30 RB 0522 hava soğutmalı su soğutma gurubu ( chiller ) ile sağlandı.

Tüm binanın ısıtma ihtiyacının sağlanması 2. Bodrum ısı merkezinde monte edilen 580 kw ısıtma kapasitesine sahip iki kademe brülörlü ALARKO çelik kazan ( ACK 2-500 ) ile sağlanmıştır.  

Bodrum kat sadece klima santrali kullanılarak ısıtılmıştır. Sistemde kullanılan tüm sirkülasyon pompaları frekans inverterli olarak seçilmiş olup binanın ihtiyacı olan enerjinin sistemden çekilmesi sağlanmıştır. 

2-         HAVALANDIRMA SİSTEMİ

 

Çatı katı Mutfak ve yemekhane olarak kullanılmakta olup mutfak 7000 m3/h debili mutfak davlunbaz aspiratörü ve 5000 m3/h debili yemekhane taze hava santrali bina çatısına monte edilmişlerdir.

3.ve 4. İdari ofis katlarında her kat da 2 şer ad. ısı geri kazanımlı havalandırma cihazları monte edilmiştir. İmalat katları ve Zemin kat Finsihing + Asma kat da çalışan insan sayısına bağlı olarak kat bazında egzost ve % 100 taze hava santrali kullanılmıştır. Tüm havalandırma santralleri Hava Filitresi + Isıtma ve Soğutma sistemine sahip ve Otomasyona bağlı olarak çalışmakta olup ihtiyaç kadar enerjinin sistem den çekilmesi, zaman a bağlı çalışma ve kışın donma + Hava filitrelerinin kirliliğine karşı duyarlıdır.

 

3-         YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ

Binada sulu yangın söndürme sistemi kullanılmıştır. Bu amaçla 85 m3/h debi ve 80 mSS basınç a sahip STANDART marka 1 asıl + 1 yedek + 1 jokey pompa 2, bodrum kat da su deposu yanında tesis edilmiştir. 2. + 1. Bodrum katlar otomatik springler ve Yangın dolabı ile; diğer katlar sadece yangın dolabı ile korunmuştur. İki adet yangın merdiveni standartlara uygun olarak yangın esnasında güvenli kaçışın sağlanması amacı ile basınçlandırılmış, tüm yangın merdiveni ve güvenlik holü kapıları panik barlı yangın kapıları ile donatılmıştır.

4-         BASINÇLI HAVA SİSTEMİ

İmalatın ihtiyacı olan basınçlı havanın sağlanması amacı ile 2. Bodrum kat da vidalı hava kompresörü monte edilmiş olup ihtiyaç noktalara basınçlı hava PP borular ile taşınmış ve ilgili makinalara bağlanmıştır. 

5-        BUHAR TESİSATI

İmalatın ihtiyacı olan buharın sağlanması amacı ile 2. Bodrum kat da 500 kg/h kapasiteli ALBA marka Buhar jeneratörü monte edilmiş olup ihtiyaç noktalara buhar ısı izolasyonlu çelik borular ile taşınmış ve ilgili makinalara bağlanmıştır. 

 

6-        DOĞALGAZ TESİSATI

Binada doğalgaz; ısı merkezi + Mutfak + 4. Kat sıcak su hazırlama kombi ünitesinde kullanılmaktadır. İGDAŞ şartnamelerine uygun olarak sistem projelendirilmiş ve uygulaması yapılmıştır.

 

7-        SIHHİ TESİSAT SİSTEMİ

Tüm binanın temiz su ve pis su sistemi projelendirilmiş ve uygulanmıştır. Temiz su binanın 2. Bodrum katında ki su deposu önüne monte edilmiş 1+1 Hidrofor ile bina ya sevk edilmektedir. Pis su sistemi binada çalışan eleman sayısının fazla olması nedeni ile Bay – Bayan WC lerinde farklı 2 kolon olarak çekilmiş ve sürpriz pis su boru tıkanıklıkları, Pis Su tesisatı boru çapları olması gerekenin bir üst çapında ve gerekli tüm noktalara temizleme kapakları konularak önlenmiştir.

Bölgenin belirli mevsimlerde aşırı yağış alması nedeni ile binanın içine özellikle kumaş deposu olarak kullanılan 2. Bodrum kat a kontrolsüz su girişinin engellenmesi ve risklerin azaltılmasına yönelik olarak binanın 2. Bodrum katında 2 farklı noktada rogar açılarak her birinin içine 2 şer 1 asıl + 1 yedek olacak şekilde 15 m3/h debide toplam 4 ad.  

Bina dışında buluna keson kuyu içine de 2 ad. olmak üzere toplam 6 ad. dalgıç pompa yerleştirilmiştir.

Su yükselmesi durumunda pompalar otomatik olarak devreye girerek suyun bina içinden uzaklaşmasını sağlamaktadır.

 

İŞİN TOPLAM BEDELİ    1,200,000 TL + KDV

Teşekkür Mektubu

İş Bitirme Belgesi