• Bizi Arayın: 0212 222 70 35   0533 746 30 10
Sosyal Medya



Politem Çorlu

image
İşin Tanımı

Politem Plastik Çerkezköy Yeni Fabrikasında  2 adet Çift burgulu ve 3 adet Tek burgulu extruder makinasına ait  

 

1- TOZ TOPLAMA EGZOZ SİSTEMİ. 

Toz toplama egzoz sistemi; Kırma makinaları + Tek burgulu extruder makinaları yükleme siloları + çift burgu  harman katı toz emici kolları ve çift burgu extruder makinalarının elyaf - mineral - polimer noktalarından çıkan tozların, kaynağından toplanması amacı ile bina dışına iki ad. toz aspiratörü,monte edilmiş ve fabrikasyon flanşlı sökülebilir yuvarlak kanallar vasıtası ile extruder Elyaf – Mineral – Polimer tozlarını uygun hızlarda emip, bina dışında toz syclonunda toplayarak geri kazanımı sağlanmış ve  Syclondan çıkan hava ayrıca  torba filtreden geçirilerek %95 oranında filtre edilmiş hava binanın çatısından atmosfere bırakılmıştır. 

 

2- GAZ EMME SİSTEMİ.

Çift ve Tek burgulu Granül makinalarından imalat esnasında ortama çıkan gazlar emilerek tek bölmeli gaz yıkayıcı sulu filtreden geçirilip bina çatısından atmosfere salınmıştır.  

 

3- SU BUHARI EMME SİSTEMİ.

Granül Makinalarından çıkan sıcak mamulün ilk girmiş olduğu havuzda doğal olarak buharlaşma olmakta. Su buharı havuz üstünden toplanıp bina dışına atılması sağlanmıştır. 

 

4- MAMUL SOĞUTMA TEKNELERİ SU SOĞUTMA SİSTEMİ. 

Ext. Kafasından saatte yaklaşık Tek burgudan 300 kg, Çift burgudan 800 kg makarna şeklinde çıkan mamulün sıcaklığı 250°C 'de soğuma amaçlı olarak tekne suyuna girmekte. Mamulün 70°C ye kadar soğutulması gerekmektedir. 

Bu esnada açığa çıkan 350.000 Kcal/h ısı sistemden emilerek, soğutma kulelerinde atmosfere atılarak  

Suyun tekrar soğuması sağlanmakta çevrim bu şekilde devam etmektedir. 

 

5- EXTRUDER KOVAN + REDÜKTÖR SOĞUTMA SİSTEMİ. 

Granül makinaları nın çalışması esnasında Kovanlar + Gaz vakum sistemi ve redüktörler aşırı ısınmaktadır. Bu elemanlarda açığa çıkan ısı ayrı bir su soğutma sistemi ile emilerek ayrı bir soğutma kulesinde atmosfere salınmakta bu şekilde çevrim devam etmektedir.